Diana Neamtu
Shares

Chiar dacă ai un jurnal electronic (de tipul notes pe laptop) sau unul clasic (un carneţel drăguţ în care îţi notezi lucruri) aceste 4 pagini nu au voie să-ţi lipsească şi vei înţelege imediat de ce, aşa că, să trecem la treabă:)

Lista recunoştinţei

“Recunoştinţa creează un efect de domino al iubirii”. Am citit aceste cuvinte într-o carte şi mi-au plăcut foarte tare, aşa că am decis să le păstrez cu mine şi să le împărtăşesc cu voi. Recunoştinţa este, după părerea mea una dintre cele mai puternice forţe din univers şi are efecte magice în viaţa noastră. Să începi ziua cu recunoştinţa este excelent pentru că astfel dai tonul unei zile pline de energie pozitivă, dar este important să îţi şi menţii gândurile pe frecvenţa recunoştinţei pe tot parcursul zilei. Fă-ţi chiar acum o listă cu lucrurile pentru care eşti recunoscătoare şi scrie minim 30 de idei, apoi continua această practică în fiecare zi completând cu minim 3 lucruri pentru care eşti recunoscătoare (diferite în fiecare zi, dacă se poate). Eu fac asta în fiecare dimineaţă, notez 5 lucruri pentru care sunt recunoscătoare şi iau această practică cu mine pe parcursul zilei. Din experienţă proprie îţi spun, e o tehnică ce produce schimbări minunate de energie!

Lista dorinţelor

“Motivul pentru care majoritatea oamenilor nu au ceea ce îşi doresc este pentru că ei nu ştiu ce îşi doresc” spune T. Harv Eker. Iar această provocare se poate rezolva foarte uşor prin crearea propriei liste a dorinţelor. Notează pe lista ta tot ce îţi trece prin cap, poate fi orice, fii îndrăzneaţă!

Atenţie 😃 Este important să fii foarte clară în privinţa dorinţelor tale! Îţi voi explica la ce mă refer folosind un exemplu concret: Andreea îşi doreşte o poşetă nouă. Ea ştie că vrea o poşetă nouă însă nu s-a gândit din ce material ar vrea să fie făcută, ce culoare să aibă sau ce mărime. Ea primeşte de ziua ei o poşetă, însă nu este pe placul ei, astfel că nu o poartă. Ea a crezut că ştie ce vrea, însă nu a avut claritate cu privire la dorinţa sa. Aşadar, notează-ți dorințele cât mai în detaliu. Insist pe acest aspect pentru că eu am “păţit-o” şi ar fi fain ca tu să eviţi situaţia asta 😃

Lista realizărilor

Aceasta este o tehnică foarte faina mai ales pentru cele dintre voi care vreţi să vă creşteţi încrederea în sine. Şti deja, cel mai mare critic al tău eşti chiar tu. Dacă eşti atentă la felul în care gândeşti, este foarte probabil să te surprinzi atacându-te cu gânduri negative, iar ca să îţi educi puţin mintea să meargă în altă direcţie, într-una care te susţine, poţi folosi lista realizărilor. Dacă nu ai avut niciodată o listă a realizărilor începe prin a nota toate realizările pe care le-ai avut de-a lungul timpului, iar apoi poţi transforma asta într-o practică zilnică/săptămânală prin care să notezi în această secţiune din jurnal realizările pe care le ai zi de zi sau săptămâna de săptămână. Când ai o zi proastă, întoarce-te la această pagină şi citeşte lista ta de realizări, va fi imposibil să nu te simţi mai bine 😃

Lista cărţilor de citit

Probabil, dacă eşti pasionată de citit, ţi se întâmplă şi ţie foarte des să afli titluri noi sau autori noi pe care vrei să îi citeşti. Ca să reuşeşti să menţii totul în ordine, cel mai simplu este să ai o listă a cărţilor pe care vrei să le citeşti. Dacă eşti o persoană super-organizata poţi chiar să îţi programezi ordinea în care le vei citi. Această listă ajuta mult să ţii o evidentă clară atunci când îţi propui să citeşti un anumit număr de cărţi într-o perioadă. Această listă poate fi un check-list iar în momentul în care ai terminat de citit o carte poţi să dai “check” în căsuţa din dreptul ei.

Dacă în loc de citit preferi alte activităţi precum să te uiţi la filme sau seriale, poţi înlocui această listă cu una de “lista filmelor de văzut”.

Sper că îţi este de folos acest articol şi aştept comentariul tău mai jos în care să îmi spui care este pagina ta preferată de jurnal din această listă:)

Sending you much, much love ♥

Diana

Leave a Comment: