Am povestit într-un articol anterior despre ce este un vision board şi de ce este vital să ai şi tu unul propriu. Dacă nu ai citit încă acest articol, sugestia mea este să începi cu el, după care să revii la acesta 🙂

Pentru mine procesul de creare al unui vision board este cea mai frumoasă parte! Cred că tocmai acesta este motivul pentru care am 3 acasă, pe perete, 1 pe laptop şi 1 pe telefon 🙂 Îmi place tare mult să meşteresc la crearea unui vision board, simt că dau viaţa dorinţelor mele, iar procesul în sine: de a alege fotografii, de a decupa, de a lipi, de a alege culorile, mă relaxează enorm.

Iată care sunt paşii pe care îi urmez eu atunci când îmi creez un nou vision board:

 1. Stabilesc domeniile vieţii în care voi împărţii obiectivele/ dorinţele (ex: relaţii, cariera, financiar etc.)

Domeniile în care am împărţit vision board-ul pe care l-am făcut în 2018 sunt următoarele:

PERSONAL

 • Călătorii
 • Sănătate & alimentaţie
 • Pasiuni
 • Wellness

FINANCIAR

 • Obiective financiare
 • Managementul banilor
 • Donaţii

CARIERA

 • Reputaţie
 • Proiecte
 • Educaţie
 • Parteneriate

RELAŢII

 • Familie
 • Cuplu
 • Prieteni
 1. Stabilesc obiectivele/ dorinţele pentru fiecare domeniu;

De exemplu, la capitolul călătorii am notat că doresc să ajung în Danemarca în acest an. La capitolul sănătate, am notat tipul de alimentaţie pe care vreau să o am.

 1. Caut imagini şi poze reprezentative pentru obiectivele şi dorinţele mele;

Atunci când realizez un vision board, pentru a găsi pozele perfecte pe care să le încadrez în panoul meu, de obicei folosesc pinterest sau unsplash.com. Tu poţi lua fotografiile de oriunde doreşti (chiar şi decupate din ziare şi reviste), singura regulă aici este să alegi doar fotografii care te inspiră, care te motivează şi care îţi transmit emoţii de vibraţie înaltă, pozitivă.

 1. Cumpăr un panou colorat (de obicei un carton colorat de dimensiune A1);

Eu cumpăr hârtie colorată cartonata de la IPB (Iulius Mall, Cluj-Napoca). Sunt foarte multe culori, ba chiar imprimeuri cu fluturi, flori, norişori şi tot felul de alte modele. Cu siguranţă poţi găsi ceva pe gustul tău acolo.

 1. Printez imaginile;
 2. Decupez imaginile;
 3. Stabilesc locul pe panou al fiecărui domeniu;
 4. Dau startul la lipit;
 5. Pun vision board-ul pe perete şi mă bucur de el zilnic 🙂

În general aloc cel puţin jumătate de zi procesului de creație pentru că îmi place să savurez fiecare pas în parte. Procesul de definire a intențiilor care precede crearea propriu-zisă a vision boardului este pentru mine, de obicei, mai îndelungată.

În timp ce mă ocup de alegerea fotografiilor, de decupat şi de lipit, pun muzică de relaxare pe fundal sau ascult diferite cărţi audio care să mă inspire şi să îmi amplifice starea de bine pe care mi-o oferă procesul în sine.

Pas bonus: la final, când vision board-ul este pe perete, fac o meditaţie de manifestare care să îmi amplifice starea de bine şi motivaţia cu privire la a-mi face dorinţele să devină realitate 🙂

Sper că acest articol ţi-a oferit claritate în ceea ce priveşte crearea vision-board-ului, iar dacă ai întrebări cu privire la crearea panoului tău, scrie-mi oricând pe instagram sau mai jos în comentarii şi cu drag îţi răspund <3 

Spor la decupat şi la lipit!

 

O zi plină de inspiraţie,

Diana

Follow me on instagram for self love tips to diminish your inner critic.

@neamtudiana

Access my full library of free self-discovery resources!

Release stress, anxiety and focus on self-love.

Congratulations, you gained access to the library!